Fick en fråga

"Vad är de blåa lådorna som står typ vid varje garageuppfart? I början på videon"

De blåa lådorna är lådor där de lägger saker som kan återvinnas. Det kan till exempel vara mjölkflaskor, cola flaskor, kartonger, ect. Sopgubbarna hämtar dem en speciell dag i veckan och de vanliga soporna en annan. Det som är bra är ju att de slipper åka iväg med det, men också att de slipper sortera det som vi gör i Sverige. Här ska allt vara lätt. =)

Video update

Hej Hej. Jag vet att jag är jättedålig på att uppdatera. Haha. Här kommer i alla fall en film som visar vägen hem från skolan. Med High School musical musik såklart.

Enjoy!


När jag har tråkigt..

lägger jag upp bilder. Funderar på att starta en fotoblogg. Vad tycker ni om det?



Finns ju inget utrymme för det här annars. Tyvärr.

Kram

Ganska varm dag

Hej!! NU har jag slutat jobba, så jag sitter och latar mig. Audrey är på simning och Ellinor gör läxor.

Dagen började ju som sagt tidigt och jag tog faktiskt en tupplur efter den timme jag faktiskt jobbade.
Hämtade Audrey runt 2:30. Vi hade en photoshoot ute i trädgården. Det tyckte hon va kul. Hon lånade till och med en av mina klänningar, och den passade!


Vi har också gjort läxor och ätit mac and cheese, kakor, och en massa annat.
Är ganska mätt! och snart är det middag. Antar att ni redan ligger i sängen och sussar vid det här laget.



Ska städa upp lite här ikväll.
Behövs verkligen.

KRAMIS

Uppe med tuppen

Klockan är inte mer än 8 och här sitter jag och halvsover. Har varit nere och hjälpt ungarna att äta frukost och klä på sig. Fattar inte att folk kan äta scrambled eggs på morgonen asså. Usch vad äckligt!

Sitter och kollar på recept för Tekakor får se om jag ska baka det lite senare.
Måste ju hitta på något dessa lediga timmar.

Vi Hörs senare!

PUSS

Värmespolar

Glömde skriva att jag igår beställde värmespolar.



Ska bli roligt att se hur de funkar. Kostade 280 spänn. Som hittat! =)

Haha, jag som inte skulle shoppa mer.

PÖSS


Good morning

Vaknade upp till solen idag. Härligt. Det är dock inte så varmt som jag hoppades att det skulle vara. Runt 8 grader och ganska blåsigt.

Ska passa barnen ikväll för päronen ska på basketmatch.
Får se hur det går. Förhoppningsvis bra. =)

Vill åka till ett shoppingcentrum imorgon då jag är ledig mellan 8-2:30 men vet ej om jag vågar.
Vill ju inte tappa bort mig och komma för sent fram till Audreys skola. Ska se om jag kan hitta någon som vill följa med mig.

Ha en fortsatt bra dag!

KRAMIS

Long day

Hallå! idag har varit en myckt lång dag, men också mycket trevlig. Försökte sova länge, men det gick inte så jag vaknade nog runt 7. haha. Låg och drog mig men gick till slut upp och duschade och åt frukost.

Vid middag åkte värdmamman, Audrey, Ellinor och jag till en basketmatch (eller övningsmatch för Audrey). Var ganska roligt. Många föräldrar var det som satt och hejade på i alla fall. Efter matchen köpte vi lite Cola och åkte vidare mot Target. Vi gick runt och kollade lite, sedan åkte vi till ett stort shoppingcentrum. Dit vill jag åka igen! Kollade dock inte på så mycket. Vågar knappt köpa något mer nu eftersom mina resväskor var fulla förra gången. haha



Efter all shopping försökte vi få platser på Cheese cake factory, men det var skit mycket folk! Det var ju ändå Lördag eftermiddag. Så vi gick till ett ställe där de hade en massa olika restauranger i en stor sal. Barnen och jag år chinamat. Riktigt gott!!! Mamman tog en hamburgare.

Ellinor och hennes kompis gick sedan vidare för att titta på film och vi andra körde hem.

Väl hemma hoppade Audrey in i duschen och när hon var klar spelade jag och hon Finns i sjön. Hon vann. Den rackarn. Vi spelade även memory. haha Vi tittade också på film. En vuxenfilm, tillsammans med värdpäronen.

Och nu sitter jag här. Helt slut.

Imorgon tänkte jag ta en promenad i området medan familjen är i kyrkan.

Ha en bra dag!

Och enligt mitt datum här.
Grattis igen mamma!!! Hoppas du hade en bra födelsedag trots pappas maginfluensa. Love you!!

Biblioteket

Idag har jag varit på biblioteket med tjejerna från Estland och sydafrika. Vi hade också med oss lille Charlie, 2,5 år. Sötnosen. haha

Vi gick in på University mall och jag köpte en regestreringsskylt där det står North Carolina och en amerikansk flagga.
Vi åt sedan lunch på ett chicken ställe. Ganska gott faktiskt.

Annars har det inte hänt mycket.
Kanske ska gå ut ikväll, får se!

Nu ska jag se om jag ska jobba lite.

PUSS

Starbucks

Kom precis hem från starbucks. Träffade två snälla tjejer från Estland och Sydafrika. Vi gick först på Franklin street vilken ligger mitt i campus. Chapel Hill är ju en universitetsstad. Var en del ungdomar ute, men inte jättemånga. Vi gick in på Starbucks och satt och pratade lite om livet, speciellt au pair livet då. Inte mycket mer.

Är väldigt kallt här nu.
Eller imorse var det rätt varmt, men nu på kvällen var det svinkallt. Höll på att dö typ! Kändes nästan värre än i Chicago. haha

Men nu ska jag sova.

PUSS

Här!

Hej! Nu är jag alltså framme i Chapel Hill, North Carolina.

Allt är bra hitills.
Familjen är snäll och trevlig. Har umgåtts och pratat en del med flickorna och dom verkar trevliga. Vi har varit och ätit på restaurang. Rummet är bra. Vad mer kan jag säga?

Lite jobbigt är det ju klart att komma till ett nytt ställe med nya rutiner.
Men det ska nog gå bra.

Ska gå upp till 8 imorgon och få koll på morgonrutinen.
Så nu ska jag sova.

God natt!

Panik

Trodde att jag skulle få ihop packingen, men nej! Det här går inte. Jag vill inte slänga något! Patricia kom över och hjälpte mig. Tur är väl det. Har nu två väskor packade till 100% med 23 kilo i vardera. Usch. Vill verkligen inte ha övervikt. Va tvungen att slänga min jacka, vantar mössor, schampon, lotion osv. Lite onödigt. Men vad ska man göra.

Efter packningen kollade vi på film.
High school musical 2. Den gjorde oss på lite bättre humör.

Nu ska jag sova tror jag.
Tänk imorgon kommer jag sova i en annan säng, hos en annan familj, i ett annat hus, i en annan stad och i en annan stat. Dock fortfarande i USA.  Vi får se hur det går. Spännande!!


KRAMIS

Var bara tvungen..

.. att lägga in den här bilden. Det var när vi åkte skridskor. Ser lite roligt ut med kvinnan som staplar runt bakom oss. hihi



Kramis


Så...

Nu var de tre arbetstimmarna klara för idag. Jobbar inte så mycket imorgon heller. Börjar 11:45 och jobbar till 5:15. 5 1/2 timme. Hyfsat. Ska se till att tvätta där på kvällen.

Tänk, min sista kväll i Chicago imorgon. Ska bli spännande att få se en annan del av USA men samtidigt är det lite ledsamt att lämna Chicago. Men jag har bestämt mig för att komma tillbaka. En dag...

Natti Natti

Shopping

Igår va jag ju på IKEA och på Woodfield mall. Va kul. Men jag hade sådan huvudvärk plus att vi var tvungna att åka hem tidigt så vi var knappt shoppingsugna alls! Vi börjar väl helt enkelt tröttna. Haha

Köpte ett par jeansshorts och en långärmad tröja.

Har bestämt mig att jag inte ska shoppa så mycket mer. Får ju knappt plats med det jag har nu. Jösses. haha Men jag ska iaf köpa nya headphones eftersom de jag hade med mig är sönder. Kollade på target. Men jag tyckte att de var lite dyra. Gick då till best buy istället och där var dom ju ännu dyrare. Suck. Typiskt mig. Så nu har jag inga alls. Får sättas upp på listan nu med en gång.

PUSS


Helt tom

Vet inte vad jag tycker, känner, tänker. Är helt tom. Jag vet bara att jag hoppas att allt kommer att gå bra.

God natt.



Börjar inte förrens sex imorgon. Ska bli så skönt att sova!

Amerikanare slutar aldrig förvåna..

"Good luck to you in North Carolina. The North Shore is tough, you would have been happier in Wisconsin, Michigan or Minnesota. There are a lot of Swedes there and there is a different culture. "

Jackie McNeilly



Undra vad hon menar?


Dagen

Idag var jag och Patricia inne i Downtown Chicago igen. Patricia skulle bli fotograferad av en fotograf inne på ett college i stan. Var ganska kul att sitta och kolla, blev ju ännu roligare när de drog upp mig för lite bilder på både mig och Patricia. Ska bli kul att se reslutatet.



Efter det gick vi mot Nuddles and Company och köpte pasta med pesto igen. Tredje gången gillt. Men det är ju så gott! Shoppade faktiskt ingenting! Vi tog bussen mot vattentornet och tog lite bilder över staden. Gick sedan in på H&M. Sprang igenom affären och vi begav oss till tågstationen. Vi hann precis.

Nu sitter jag här. Har jobbat sen sex och barnen sover. Ska städa upp lite. Sedan ska jag ta mod till mig och fråga efter bilen till imorgon. Vill ju så gärna till IKEA.

Sov gott. PUSS

Packa

Nu har jag packat min första väska. Det var lite svårt att få igen den men jag kan gott klämma in något litet i den. Nu har jag bara de vardagliga kläderna, shampoo, hygienartiklar, skor och jackor kvar och så själklart min flagga och alla bilder. Hoppas verkligen att allt kommer att få plats! Vill ju inte behöva slänga något!!

Kramis

Flygtider; Äntligen!

Kollade mailen nyss och jag har fått min flygtider. YES! Äntligen.

United Flight departing O'hare at 2:11p.m.arriving Raleigh/Durham at 5:02 p.m.

Så, nu vet jag det. Står dock inget datum. Men jag får väl anta att det är på Onsdag.

PUSS

Confessions of a shopaholic

Hej! Har precis kommit hem från bio och lite shopping. Filmen var bra. Och gud vad jag kände igen mig!! Fick lite dåligt samvete när jag satt där och hade shoppat en hel del onödigt. Hittade en skitfin kofta/väst/vet inte vad egentligen. Men snygg var den!



Ett linne jag köpte på Forever 21 såklart!

Ska upp tidigt imorgon. Ska nämligen till Chicago igen. Vi hörs!

Skridskor

Hej!

Kom precis hem från lite skridskoåkning.
Var trevligt. Vi åkte dock bara i cirka 40 minuter men det räckte absolut! Fick så ont i fötterna. Tror jag tog fel storlek. haha

Det var Anna (finskan), Beatrice, Mike?, ett barn och jag.
Anna och jag stannade på donken donuts drive in och köpte en varsin muffins. Jättegod.

Nu ska jag snart börja jobba.
Om cirka 5 min. Alex, 7-åringen, är ledig idag. Så jag räknar med en del tjat!!

Ha det!

PUSS

OK nu vet jag..

Vi ska göra ett så kallat worksheet. Vilket betyder att vi ska räkna ut hur mycket jag är skyldig familjen. Jag tog ju en kurs som kostade 350 dollar (vilket jag bara gått på två gånger, men det spelar ingen roll). I alla fall jag har ju jobbat här två veckor snart och jag får ju 180 dollar i veckan. 180 gånger två är ju 360. Jag får varje månad något som fungerar som ett studiestöd, 42 dollar i månaden. 42 gånger 2 månader (vilket är hur länge jag har varit här) blir 84.

Så 350-84= 266.
Vilket är summan jag ska ge tillbaka till dem. 2000 spänn! Aja, dom är skyldiga mig 360 för 2 veckors jobb. Så med enkel matte betyder det att de i slutändan (360-266=94) är skyldiga mig 94 dollar. Om jag nu har räknat rätt och tänker rätt. haha

Så mitt råd till er är att inte börja med en kurs med en gång, om du inte är helt säker på att du ska stanna kvar hela året. Plus att det kanske är smart att ta en ganska billig kurs i så fall.

Gud vad jag är trött på att vara au pair. Är absolut inte värt det!!

KRAM

Problemas

Nu har jag stött på lite problem igen. Frågade värdmamman om jag skulle få min lön snart. Lönen för förra veckan. Då svarar hon; det får du prata med Iris om. Vad menar hon med det? Blir riktigt orolig nu.

Menar dom att jag ska jobba 2 veckor,  45 timmar i veckan, 10 timmar om dagen helt gratis? Bara för att familjen är dålig och jag inte trivs? Jag förstår inte?

Skickade i alla fall iväg ett mail till Iris för att kolla upp det. Kan ju inte vara rätt? Någon som vet?

Kanske inte är så farligt. Ska se vad som händer.

Kram

Längtar

"Hi, Sofie, Just a note to say we are excited that you are coming! We are waiting to hear from our community counselor about what date you will arrive. Hope all is well there and look forward to meeting you soon."

Margaret, Mark, Eleanor, and Audrey

Sitter hos Patrica

Hej!. Sitter just nu på Patricias dator och väntar och väntar. Ett av Hennes värdbarn fyller år så de ska äta efterrätt och allt. Har väntat en timme nu!! Jag som ville till IKEA, men så blev det inte.

Dagen har annars varit ganska seg. Vaknade klockan sex. Började jobba vid sju. Mamman tränade och jag passade ungarna i princip. Annars har dagen varit som vanligt. Ganska tråkig. Pratade med Farmor, Jenny och pappa. Är ju alltid lika trevligt. Tråkigt att jag inte fick prata med mamma idag dock.

Kollar just nu på Ensam hemma 3. Är ju inspelad i Chicago. Känner igen mig lite ;D. Haha

Gud va ungarna skriker där uppe. Precis som hemma hos min värdfamilj. haha Ska bli skönt med äldre barn.

Nä, nu får hon allt komma, håller på att frysa tårna av mig här nere i källaren.

PUSS

10 timmar helt okej

Hej!! Har precis slutat mitt 10 timmars pass. Börjar jobba 7 imorgon. FRÅGA MIG INTE VARFÖR!

Dagen har som sagt flygit förbi. Tvättade mitt täcke och bytte lakan i sängen. 2-åringen hjälpte mig. Tvättade även lite kläder med mitt nya tvättmedel. Luktar svingott nu. =)

Annars har det varit super varmt idag. 18 grader tror jag att det kom upp i. Men till helgen ska det bli kallare, runt 1 igen och snö. Men på tis/ons flyger jag antagligen till North Carolina och Chapel Hills. Ska bli spännande. har kollat vädret. Ligger i alla fall runt 20 grader varje dag. Känns hur skönt som helst!

Nu ska jag sova.

KRAM

Update

Nu har vi matchat, jag och den nya familjen. Nu ska bara ett datum faställas och en flygbiljett.

Hoppas verkligen allt blir bra nu.

PUSS

Eddie!

Saknar dig!


Pyjamasbyxor

Köpte dessa på Old Navy. Ganska sköna faktiskt. Kanske ska köpa ett par till?



Nej, jag gillar inte heller den nya designen. Men som ni vet är jag sugen på nytt igen. haha

Kramis


Måndag - Början på en ny arbetsvecka

Började runt nio på morgonen. Mamman var hemma en stund sen begav hon sig för att göra ärenden. Kom tillbaka runt 12:30 för att lägga Brett. Runt tre vaknar Brett på helt fel sida. Skriker mamma i 45 minuter, men lugnar sig något när jag sätter på en film. Mamman kommer hem och bestämmer sig för att träna. Blir en timme med en skrikande Brett och en irriterande mamma. Sen slutar jag och beger mig med Patrica iväg till Skokie och hennes kurs. Sitter där och läser och tar en tupplur.

När Patricia kom tillbaka åker vi till target. Köper en Bh. Hinner inte så mycket mer. Vi körde sedan in på MC donalds och köper en Big mac var. Kör sedan hem.

Och nu sitter jag här. Läste precis ett upplyftande mail:

Dear Sofie, We are doing well, thanks for asking.  It's great that you like to cook and bake. Audrey really enjoys helping in the kitchen, so maybe the two of you will have some baking adventures together. We are thrilled that you are interested in being our au pair. We think you will be a great au pair for our family and that you will be great with our girls. Let's talk tomorrow and confirm that this is a match and discuss the details of your coming to Chapel Hill.
Mark, Margaret, Eleanor and Audrey

Återkommer imorgon.

Natti natti


Glömde tacka!

För alla kommentarer i förra inlägget! Uppskattas verkligen, särskilt i denna situationen! Har nästan bestämt mig och det lutar mot familjen i North carolina. Vill i alla fall härifrån nu! Snart bara en vecka kvar! YES!!!

Nu ska jag sova. Börjar NIO imorgon.

KRAM

Sol/snö

Hej! Idag har varit ganska soft. Åkte in till Chicago igen, shoppade bikini, pyjamasbyxor och ett linne, inne på Old Navy. Den affären skulle mamma gilla!!

Här är ett klipp som jag gjorde för en vecka sen. Just för att visa hur mycket snö det är här. Men nu har den ju försvunnit i och för sig, vilket jag tycker är superskönt!!!

Nu ska jag fixa lite.

PUSS


Familj i North Carolina

2 tjejer. 8 och 13 år gamla. Gillar att simma, läsa, se på film, vara ute ect. Mamma advokat. Pappa advokat. Bor i Chapell Hill. Universitet stad. Varmt väder, i alla fall någorlunda. Ingen stor stad.

Eget rum med eget badrum, antagligen inte i källaren. Tv plus mobil. Får använda bil hela tiden/ har en egen. Dock betala egen bensin.

Schema. Börjar 7 jobbar till 8 på morgonen, alltså en timma. Frukost till tjejerna, kanske skjutsa dem. Börjar jobba igen 2:30 till 6:30. Då kommer föräldrarna hem. Ska undehålla den yngsta, hjälpa med läxor, fixa playdates osv.

De har hund. Reser ibland. Jag får följa med. Många au pairer men ingen svensk.

Vad tycker ni? Kom gärna med synpunker både bra och dåliga. Behöver råd.

2 månader i USA

Yeah, nu har jag varit i USA 2 månader. Det trodde ni inte va? Det gick fort!

Alldeles alldeles underbar dag i Chicago

Hej!

Denna dagen har nog varit den bästa dagen på länge i Chicago. Jag och Patricia tog tåget in till Chicago och det var riktigt varmt! 15 grader! Vi gick till och med utan jacka! Folk gick runt i shorts och T-shirt. haha
Vi började med att gå i några affärer. Vi gick sedan till ett ställe som heter Nodles Company och de har så himla god mat där!! Vi beställde mat och tog med oss den ut till Millenium park och satt och åt i solen vid bönan. Jättehärligt och jätteskönt.

Vi gick sedan vidare för att fortsätta shoppa. H&M blev det och Old Navy. Vi ska dit imorgon med. Ska dock inte bli lika varmt imorgon.

Ikväll har jag jobbat. Var någorlunda enkelt. Vi tittade på film. Har även städat upp på rummet och laddat kameran inför morgondagen.

Nu ska jag sova.

PUSS


Just nu: Familj i North carolina

Berättar mer imorgon.

Ska Sova nu.

PUSS

Några kanske vet men andra inte

Jag är numera i Rematch. Det betyder att jag har valt att lämna min familj och leta upp en annan. Det hela började förra vecka. Mådde jättedåligt och ville bara åka hem. Blev lite bättre i slutet på förra veckan men eftersom jag funderat en del om vad jag vill/vill inte göra så bestämde jag mig att istället för att åka hem pröva på hos en annan familj.

Huvudsaken till att jag väljer att lämna familjen är att mamman är hemma hela tiden (vilket betyder att hon är incharge), 3 barn dessutom killar, ingen egen bil/eller tillgång till bil ofta, vilket blir att man känner sig isolerad (vädret gör det ju inte bättre!).
Det är huvudorsakerna. Familjen eller i alla fall barnen är jättesöta och jag kommer sakna dem så.

När familjen berättade för barnen att jag skulle åka började 5-åringen gråta hysteriskt i 15 min.
Fick lite dåligt samvete. Men samtidigt, trivs man inte så trivs man inte.

Kommer sakna huset och alla de saker som kommer med den här familjen.
Min iphone, TiVo, stor säng, biosalong, träningsutrustning, vilka filmer jag vill typ. Man vet ju aldrig vad man får om man åker till en annan familj. Många kompisar bor inte hälften så bra som jag gör här. De flesta bor i källaren (även jag) och det kan vara svinigt kallt i en källare ska ni veta.

Tyvärr måste jag bo här i minst 2 veckor till.
Men det ska jag klara! Hittar jag inte en bra familj under den tiden får jag åka hem tyvärr. Men då med högt huvud för då har jag i alla fall försökt!

Nu ska jag städa upp lite!

PUSS

Sorry

Hej! har varit lite dålig uppdatering här på senaste tiden. Har haft fullt upp. Kom precis hem från Old Orchard vilket är ett utomhus shoppingcentrum. Patricia skjutsade mig. Hon skulle på kurs.

Gick i alla fall runt och shoppade lite.
Köpte joggingbyxor, klänning, nattlinne och en jeanskjol. Även lite smycken.
Nu ska jag sova.

PUSS