Steker kyckling

Tjena.. nu står jag i köket och steker kyckling för min kära familj. Tänkte överraska dem med en god middag. Vet dock inte om den blir så god. Har typ inget hemma!

Nä, nu bränner det.

ha det!!

Tisdag

Idag har jag varit på vattengympa igen. Det är så skönt att bara slappna av i vattnet och jobba riktigt hårt emellanåt. Det var en kille som hade gympan denna gången. Lite hårdare men så mycket bättre. Det är så vackert att köra nu, röda och gula löv överallt.


Imorgon ska jag försöka hitta en bra försäkring. Ganska svårt.

Nää, nu är jag jättetrött. Ska sova.


PUSS

Tråkiga söndag..

Varför är alltid söndagar så pass tråkiga!? Ska ta ett städtag nu. Är inte så kul att gå ut i regnet precis. Har badat Eddie också. Ska kolla igenom alla papper som jag har fått. kanske kolla upp mina flygtider osv. Tror dock inte de har bokat flyget än. Skadar inte att kolla.

Nä, då får jag börja städa.

PUSS

Vattengympa

Idag har jag och farmor varit på vattengympa. Det var jättehärligt!

Annars har det inte hänt så mycket på au pair fronten. Väntar på att familjen ska höra av sig. Har inte hört av dem på någon vecka. Börjar bli lite smått orolig över att de kanske har ändrat sig? Hoppas verkligen INTE!

Förresten sökte mammans namn på google. Fick upp hennes kör. Tycker att de är bra. Check out , till höger på sidan kan man ladda ner prov på deras låter. Tänk er en massa medelålders advokater, poliser, domare osv stå och sjunga detta. Festligt!

Nu ska jag sova.


PUSS

Sa jag att..

en kompis från gymnasiet bor i Chicago. Bara 40 minuter från mig. Ska bli jättekul.

PUSS

Update

Fick ett mail från min "LCC" i CCs ord. Där fanns en massa mailadresser och telefonnummer. Ingen svensk dock. Väldigt många tyskar och väldigt många thailändare. Hittade också deras nuvarande au pair. Vet dock inte om jag ska maila henne. Vill inte verka för tjatig.

Har också fått en lista på olika college och universitet. Vad det kostar och vilka kurser som finns. Ska bli spännande att titta igenom!

Ha de!

PUSS

17 oktober 2008

Hej på er. Nu var det längesen jag skrev något men mycket har blivit gjort må jag säga.

Idag har jag varit på hälsoundersökning och fixat lite nya recept på samma gång. Var också på lung och allergi mottagningen för att kolla upp mitt PPD-test. Kan meddela att jag inte har tuberkolos. Skönt! Nu är jag alltså 690 spänn fattigare.



Har fått alla visa papper tror jag. Det va ju inte alls mycket. Jag förstår inte? Alla har sagt att det ska vara så mycket att fylla i? Jag får kolla upp det på något sätt.

Har i alla fall beställt tid på ambassaden. Den 17 november blir det. Lagom med tid på båda hållen. Jag åker den 8:e december. Någon annan som ska åka då? Med skandinaviska institutet?

Var för övrigt hos farmor och farfar igår
. Lärde dem hur man använder skype, så de kan ringa mig när de vill utan kostnad. Var lite klurigt. Men vi får öva. haha

Nu är mina kusiner i Thailand i två veckor, tänk va härligt!!

Nu ska jag käka!

Puss


Inte mycket att säga..

mer än att idag har jag beställt tid på vårdcentralen. Tydligen kan man inte längre göra tbc-test hos dem utan hos Lung och allergi mottagningen. Blir till att ringa dem imorgon. Att det ska vara såå knepigt.

Aja, ska väl sova nu.

Ha det gött.

Puss

Behöver jag säga mer..


Visum

Idag har jag fixat allt som går angående visum. Det är faktiskt lite närvöst. VIll ju absolut inte komma upp till Stockholm med fel i mina papper. Det är lite jobbigt att man ska behöva ta sig upp till Stockholm för att hämta sitt visum. Men och andra sidan klagar jag inte. Kan ju hälsa på mina vänner där uppe plus att jag kan passa på att shoppa lite små saker när jag ändå är där.

Detta är det som jag har kvar att göra:

  • Hämta visum i Stockholm
  • Hälsoundersökning, tbc-test
  • Skicka in till Motormännen för att få ett internationellt körkort
Det mesta kan jag inte göra nu. Inget egentligen. Visumet ska jag nog hämta typ två veckor innan jag åker. Det internationella körkortet ska man inte ta förren typ en vecka innan man ska åka, för att det håller bara ett år från det att man fått det. Men jag ska dock ringa vårdcentralen imorgon och be om en tid för tbc-testet.


Nu ska jag städa upp lite här. Det är ganska stökigt!

Puss


Det bär av till..

Chicago. Till den första familjen jag fick på skandinaviska. Dem är verkligen jättebra tror jag. Vi har haft kontakt varje dag denna veckan. tänkte lägga in en bild på familjen:



och huset;



Ser helt okej ut tycker jag.

Nu ska jag ner och äta.
Ha det gott!


Ny match

Okej, börjar bli lte stressad när alla mailar hela tiden. Au pair in america mailar och tycker det är kul att en familj har hört av sig. Sen så mailar ytterligare en familj.

Denna familjen bor i cirka en timme från Chicago området. De har tre barn. En 14-årig tjej, två pojkar 9 och 10 år gamla. Verkar helt okej antar jag. Tjejen är elitgymnast och behöver skjutsas runt osv. De vill ringa imorgon men vet ej om jag är särskilt intresserad.

Tycker SI är skitmycket bättre!! familjerna som ringer vill verkligen ha en au pair och jobbar för att få en bra. På CC är de inte alls intresserade. Har inte haft en familj hos CC sen den jag fick från New York, typ 3 veckor sen!

Alla som inte har bytt! Gör det. Det är värt jobbet med nya referenser osv. Jag har varit medlem hos dem i lite mer än två veckor. Blev accepterad i torsdag och nu har jag haft 3 familjer. Berättar om den tredje i ett senare inlägg. Gör det!

Nu ska jag käka! Chili con carne, min favorit.

Love Sofie


Ikea- Älmhult

Var på Ikea igår. Inte mycket att ha när man inte kan köpa något som kommer till användning på länge. Mamma vill inte ha allt liggande och det förstår jag. Kommer knappt känna igen mig när jag kommer hem. Vi ska göra om så himla mycket! Köket och hallen och mitt rum.. osv.



I have exciting news!

Love Sofie


NY familj. cirka 30 min från chicago

Hej! Idag har jag pratat med en familj! som verkar super. Visst de bor i en "stad" med jävligt kallt klimat men de verkar ur goa. Pappan är advokat för en stor firma i USA och mamman är en stay-at-home-mom. Pappan verkade jobba en del, men han lät trevlig och han älskade elektronik. Han började skryta om att de hade hemma bio alltså en hel salong, och att jag skulle ha tv med kabel massa kanaler i mitt rum plus en dator. Vilket jag inte behöver egentligen i och med att jag tar med min egen. jag kommer också få en Iphone. Mer privilegier är att jag får använda bilen så mycket jag vill på kvällar och helger. Typ 5 min gång till tåg. Tillgång till pool i deras clubhouse osv.

Schemat ser ut så att jag börjar vanligtvis tolv eller ett på dagarna och jobbara fram tills läggdags.
Ibland kan jag börja tidigare. Ledig fredag kväll och hela lördagen, jobba lite på söndagen. De gillar att resa. Var i San diego och i South carolina förra året. De brukar åka till disneyland varje år. Dem har en hund, laborador, 7 år gammal.

Barnen är tre killar. Alex, 7, Jake, 5 och Brett snart 2. Alex gillade shack och att fotografera. Som passar mig utmärkt. Jake gillade fotboll och sådanna aktiva grejer, Brett vet jag inte men han är säkert jättego.

Främst ska jag nog bara vara deras storasyster och en kompis till deras mamma. Det är väl isåfall nackdelen. Men det betyder ju bara att jag kommer lära mig mer engelska.

Vet inte om det blir denna familjen, men den verkar helt okej.

Nu ska jag sova och fundera! Ha det!!

Love Sofie

Äntligen helg!

Ska bli skönt med helg. Är lite förkyld dock. Tänkte träna lite imorgon mestadels för att få upp min kondition. Blir slö av att vänta på bättre tider.

Längtar jättemycket efter värmen. Den bara försvann. Kom tillbaka!



Love Sofie


Your application is currently being circulated to host families!

Äntligen! Har mailat SI ett antal gånger för att skynda på lite och när jag vaknade imorse hade jag fått tre mail som sa att jag blivit godkänd av skandinaviska institutet. Jag blev så himla glad. =D


De sa att familjer kan ringa när som helst. Tyvärr vågar jag inte lita på det. Inte förrän jag får mitt första samtal. Nu håller jag tummarna så de blånar. Jag vill komma iväg! NU! =)

Nu ska jag sova.
Hörs!

PUSS



Falkenberg

Hej hopp! Idag har jag varit i Falkenberg och provat tusentals olika soffor. kanske inte så många men i alla fall överdrivet många. Ganska trött nu.


Fick en glad nyhet imorse!
Berättar senare. NU ska jag titta på E.R.


Ha det Gött!

41 frågor

Din personlighetstyp:

Kraftfulla, originella och känsliga. Slutför vad de påbörjat. Extremt god människokännedom. Lyhörda för andras känslor. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Respekterade för sin starka vilja att göra rätt. Oftare individualister än ledare eller underordnade andra.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Personalvetare, juristassistenter, lärare, läkare, tandläkare, kiropraktorer, psykologer, skribenter, musiker, artister, fotografer, förskole- och dagispersonal, studievägledare, bibliotekarier, marknadsförare, forskare, socialarbetare.


1 oktober

Nu är det verkligen höst. Riktigt blåset, mulet och mörkt! Regnar gör det också! jag vill lämna landet.



Alla förmedlingar är sega. Har inte haft en familj på CC på jättelänge! SI är inte klara med min ansökan än. Varför tar det en sån tid! Orkar  snart inte vänta mer. Har sökt en utbildning på Göteborgsuniversitet, ifall det skulle bli så att jag inte kommer iväg. Ha det!!

PUSS