Väntar.




Väntar... Ska gå ut med Eddie. Sötingen!

Puss

Sammanfattning av helgen..



Imorgon kan jag få en familj! Hoppas!!

PUSS

Körkort!

Idag har jag haft mitt körkort exakt ett år! Himlans gött!



Detta betyder att när jag kommer tillbaka till Sverige kommer min prövotid eller vad det kallas vara över! Skönt!

Puss

jahapp - Onsdag

Tråkigt! har typ inget att göra! Längtar till jag får åka till det där jädrans landet. Mission impossible!

Istället för att sitta på väg till USA nu sitter jag här och redigerar bilder. Tänk va roligt att ta kort i USA. Fan va kul!



På Au pair fronten ser det dåligt ut. Tackade ju nej till familjen i Scarsdale, New York. De hörde ju aldrig av sig! Vad är det för fel på CC och alla familjer som har med dem att göra? Haft fyra familjer men ingen av dem har ringt. Konstigt.

SI är bra. Dem har kollat upp mina referenser nu så antagligen börjar matchingen snart. Redan denna veckan kanske? Hoppas! Jag står inte ut med att vänta nu längre!!

Nu ska jag slappa lite. Titta på sjukhuset eller nått sånt.

PUSS

Nya grejer

Hej!

Sitter och leker lite med photoshop. Ska lära mig att använda polaroid bilder. Här är det första försöket. Ska göra en bättre senare.



Puss

Söndag- Hos Jenny

Sov över hos Jenny. Runt tolv bar det av hem till mig. Hade lovat Jenny att hjälpa henne med hennes tatuering. Hon vill ha en text där det ska stå Carpe diem och det andra som jag aldrig kommer ihåg. Vi kollade igenom olika teckensnitt och hur själva layouten skulle se ut.

Vi gick även på en promenad till stranden med Eddie. Var jättemysigt. Vi såg en jättesöt ekorre. Jenny åkte hem och jag gjorde iordning mig för att ännu en gång bege mig till bion.

Den här gången var det med familjen. Vi såg den andra filmen med Arn. Den va sådär. Rätt så mysig på nått sätt. Lite seg. Men värd att se. Den va inte bättre än den första.



Puss

Lördag - hos Jenny

Vaknade ganska sent. Städade rummet och sedan bar det av till Jenny, ni vet min BB- kompis i Torup. Vi föddes samma dag på samma sjukhus därav namnet BB- kompis.

Meningen var att jag och jenny skulle gå på en privat fest i Hylte. Men så blev det inte. Vi valde bio istället. Mirrors. Ganska läskig. Jenny skrek i alla fall vid ett tillfälle. Efter det åkte vi hem till Torup igen och satte på en annan skräckfilm vilken jag inte kan komma på namnet till.



Läskigt! haha

Puss


Fredag - Hos Sofia

Vaknade av ett jädrans bankande. Vet inte vad det va men det måste varit grannarna eller byggarbetarna utanför lägenheten. Sofia och jag duschade åt och klädde på oss. Sen begav vi oss vidare in till stan. Sofia hoppade av vid chalmers och jag fortsatte in mot stan. Kollade lite i affärerna innan jag hoppade på bussen tillbaka till Halmstad.

Det första jag gjorde när jag kom hem var att springa över till grannarna och fixa ett foto på mig och ett barn. Förmedlingen frågade nämligen efter det. Så nu har jag fixad det mesta. Det som är kvar är medical exam och lite på hostfamily brevet.

Annars hade jag en lugn kväll med god mat och gött sällskap.

Puss

Fotot


Torsdag - På uppdrag i GBG

Dagen började tidigt. Gick upp vid halv sju och duschade. Efter många om och men satt jag 8:20 på bussen på väg mot Göteborg.

Kom fram runt tio. Gick runt i affärer på femman och begav mig sedan mot Järntorget. Tänkte först ta spårvagnen men tänkte att jag behövde motion. Vilket det blev. Men det tog nog inte mer än en kvart. Skulle leta upp Arbetsförmedlingen Utland vilket inte låg vid Järntorget som jag först trodde. Frågade ett par var Fiskekörkan låg. Hittade tillslut dit. Möttes av en tjej vid namn Maja. Som jag tidigare pratat i telefon med. Mycket trevlig.

Klockan var nu 11:30. Mötet började. Vi var sju tjejer. Mötet började med lite information. Sedan gjordes ett test. Vilket bestod av minst 200 frågor. Svarade med true eller false.

Efter det var det dags med intervjuer. Gick först igenom vad jag ditills hade hunnit med. Sedan frågade hon några frågor på engelska. Exempel på frågor var; vad förväntar du dig av ditt år som Au pair i USA?, Vilka egenskaper tycker du är viktiga hos en Au pair och Tror du att det kommer bli annorlunda att ta hand om barn i USA i jämförelse med Sverige? Lite klurgt att svara bra. Men jag har ju gjort det en gång tidigare. Måste säga att CC informationsmöte var bättre, men inte lika krävande.

Efter intervjuen begav jag mig in till stan. Köpte en grå tubklänning på Gina, på rean. Efter det ringer Sofia och vill träffas. Får vänta minst 30 minuter, som från början skulle vara tre. =) Tur att solen lyste.

Gick runt på stan en stund till sen åkte vi till IKEA. handlade också godis på Coop. När vi var "hemma" tvättade vi kläder, lagade mat och tittade på "Vem kan slå Filip och Fredrik?". Tvätten blev klar och vi fixade sängar och gick och la oss. Kan säga att mina fötter var oigenkännbara!

Puss

P.S. För er som inte vet var jag på möte med Skandinaviska Institutet. Som för övrigt verkar vara en mycket bättre förmedling än CC.

Across the Universe



Lyssnar på låtarna från filmen Across the universe. Gotta love em!

Ny design

Hej på er! Har gjort en ny design på bloggen. Tycker det är jättekul att sitta och fixa med koder och redigera och skapa olika headers i Photoshop.

Har också lagt in ett bildspel med mina bilder i sidan till vänster.

Hoppas allt funkar!

Familjen har tyvärr inte ringt än. Hoppas att de ringer snart.


Ny familj, igen...

Har fått en ny familj igen. Denna gången är det en familj som bor 25 min från New York, I Scarsdale. Dem har två barn. En kille på 9 och en tjej som är 4.



Describe a typical weekday in your home:

"Children awake at 6:00 am. Parents spend morning with children until 7:30am. Both parents working and leave home by 7:45 am taking son to school. Current AuPair takes daughter to preschool and scheduled activities. Aupair picks up son from school/bus at 2:40 then picks up daughter from pre-school at 3:15. Father arrives home at 3:45 pm and cares for children with AuPair. Children must complete homework before playing outside. Children then may play outside with neighbors until dinner time. Children, father and AuPair have dinner. AuPair retires for evening at approximately 6pm. Children are bath and put to bed by father and mother."

Får se om de ringer och om de låter trevliga.

Ska dammsuga nu.
Ha det gött!



No future host family at this time.

Hej, hej! Börjar bli lite trött på just den meningen. När man går och väntar på en familj blir man lätt beroende av att titta mailen och CC hemsida. Hemskt egentligen. Alltså ingen familj än. Undra hur det här kommer gå.

Sitter och redigerar Jennys bilder. Här är några;



Kul det ska bli att fotografera i USA! Längtar!

Puss

Ännu en match

Den förra familjen tackade nej till mig av okänd anledning. Jag tror att de ville ha en tyska eftersom pappan hade bott i Tyskland tidigare. Synd för det var ett ganska bra läge.

Fick alltså en ny familj cirka 30 minuter senare. Familjen bor utanför Atlanta. De har en dotter som är 14 och en son som är 12. Sonen är autistisk, så mitt jobb skulle i så fall vara att ta hand om honom.

Tackade faktiskt nej till denna familjen eftersom jag känner att det skulle ta mycket kraft att ta hand om honom. Dessutom har jag väldigt lite kunskap om autistiska barn och det skulle nog inte passa mig så bra.

Nu ska jag vänta på en ny familj. Hoppas det går fort, för jag vill verkligen komma iväg!

Nu ska jag städa lite.

Puss

Ny match!

Har fått ännu en match. Det är en familj som bor i Chesapeak, VA. Det är cirka 2 timmar från Washington och 15 minuter från Virginia Beach. De har två barn. En kille på fem år och en tjej som är 3. Mamman är hemmafru och pappan är tandläkare.



De låter trevliga. Undrar varför de behöver en au pair dock. Mamman är ju ändå hemma. :S Ska prata med dem snart hoppas jag. They better call!! Haha annars ger jag upp!

Nu ska jag sova. Ska upp tidigt då Andreas fyller år imorgon!

Puss

Still waiting

De har fortfarande inte ringt. Vi ringde huvudkontoret idag och de sa att familjen hade sagt till dem att de skulle vara upptagna ett tag framöver. Jag tycker att det är jättedåligt av dem att inte informera mig om det. Nu har jag gått och väntat på deras samtal i nästan en vecka. Om de inte ringer imorgon ger jag upp. Det finns säkert en massa andra familjer som engagerar sig något mer.



Nu ska jag titta lite på ER.

Puss

Foto

Hej, hej.. har precis avslutat dagen med Jenny! Vi hade supertrevligt! Vi började dagen med att äta bakad potatis och avslutade med redigering av bilder samt godisJätande. Smarrigt!

Tänkte lägga in några av mina favoriter nedan.








Puss

Ps. Har fortfarande inte hört av min match. Börjar bli trött på det här nu!