Första advent

Idag är det första advent och endast ungefär en vecka till jag sitter på planet till New York. Ska bli skitkul! Har som sagt lite packning att göra och jag måste även tvätta en hel del kläder. Det svåraste kommer nog bli att välja ut vilka kläder som ska med och vilka som får stanna hemma. Jag vet ju att jag kommer shoppa där. Jag älskar ju att shoppa!!

 

Många har frågat om påsarna jag köpte funkade. Jag tänkte att jag skulle testa dem och visa er. Men igår när jag skulle göra det såg jag att påsarna saknade hål. Alltså dem hålen eller ”sträcken” som luften normalt sätt ska ta sig ut ifrån. Så jag skickade ett argt mail till sidan jag beställt dem från och frågade hur de hade tänkt sig att påsarna skulle bli mindre  utan hål. I alla fall fick jag svar direkt att de skickar ett på nya med posten. Så förhoppningsvis kommer dem med posten måndag eller tisdag. Hoppas dem är hela!

 

Annars har jag julklapparna klara. Till föräldrarna ska jag ge en kokbok, den jag skrev om innan, Swedish homecooking;in America. Till Alex och Jake en ”Karlsson på taket” bok och en ”Emil i Lönneberga” bok. Till minstingen ett pussel med Pippi på. Till Mari, den gamla au pairen, lite svenskt godis.

 

När jag kommer dit ska jag också ge dem godis, kanske hjortronsylt och till föräldrarna; Glögg. Jag kanske ger dem en pippifilm eller någon svensk musik också. Dom kommer bli jättetrötta på Sverige!!

 

Nu ska jag titta på E.R. och sova.


PUSS


Love Photoshop

Sitter och redigerar bilder. Vill kunna hänga upp lite bilder i mitt USA-rum nämligen. Börjar bli bråttom.
PUSS

26 november

Jahapp, då var det onsdag. Inte mycket har hänt här hemma. Fick hem ett paket med vakumpåsar. Hoppas att de funkar. Ska testa lite senare.
Annars har jag börjat packa lite smått. Nytvättade kläder och barnens presenter åker ner direkt. Men nu ska jag ta och städa upp lite. Ligger en dammsugare och påsar överallt.

PUSS

Vem ska jag heja på?


Vad tycker ni?

Hjälp!

Någon som kan hjälpa mig?!

Jag har tänkt köpa en present till familjen som är typiskt svenskt. Kan någon komma med tips om vad jag kan ge?

Sen tänkte jag köpa julklappar här i Sverige också. Det är alltså julklappar till en 7-åring, en 5-åring och en 2-åring. Sedan en julklapp till värdföräldrarna. Något tips?

TACK på förhand! Börjar känna mig stressad!!


PÖSS


UPDATE : Har hittat en amerikansk kokbok med svensk mat. Den heter "Swedish Homecooking; In america". Antar att recepten är anpassade till ett amerikansk kök dvs, cup istället för dl, msk osv. Detta tänkte jag till föräldrarna i julklapp.


Longing for Chicago


Lär känna Sofie..

  1. Jag är mörkrädd till tusen
  2. Det finns inget värre än ormar, spindlar, möss, råttor & insekter
  3. Varje gång jag ser en hund eller bebis smälter mitt hjärta och jag vill ha, ha, ha
  4. Jag har jämt stökigt rum, när jag städar så ser det likadant ut dagen efter som innan jag städade
  5. Jag dansar framför spegeln nästan hela tiden
  6. Jag är alltid ute i sista minuten
  7. Jag hatar att gå på stan själv
  8. En av de bästa sakerna jag vet är att vara uppe sent på natten
  9. Jag gör alltid listor, där jag skriver att jag måste städa, tvätta, göra läxor osv. Funkar bra men när det kommer till saker jag egentligen inte behöver göra eller att det känns onödigt struntar jag i det. Och det kommer på nästa lista istället
  10. Jag minns många onödiga detaljer. Som många andra inte alls kommer ihåg
  11. Jag kan äta vad jag vill utan att gå upp i vikt
  12. Jag tröttnar aldrig på tv-serien Vänner. Ser repris efter repris och skrattar lika mycket varje gång
  13. Jag måste nästan alltid köpa det som är billigast. Jag jämför alltid alla produkter i affären för att kanske spara en krona eller två

Sugen på..


Mätt!

Hej! Idag var jag med familj bjuden till Heagård. Farmor och farfar firar nämligen Guld bröllop! Maten var underbart god. Tack så mycket farmor och farfar!!
Mmmm - Visst ser det gott ut!

PUSS


Flygtider

Jag har fått mina flygtider. Tydligen ska jag mellanlanda i Helsingfors! hehe, känns lite onödigt. Det blir ju en omväg. Annars ser det väl helt okej ut. Eller vad tycker ni?
Dessutom ringde det en tjej förra veckan som sa att hon skulle åka med samma flyg som jag. Det är ju jättebra! Kan vara bra med lite sällskap på en sådan lång flight. Längtar som en toking nu.

Puss

VISA

Så här ser det ut i mitt pass nu:


Måndagen- Ambassadmötet

Hej, jo ambassadmötet. Det gick bra. Jag och Amanda vaknade tidigt på måndagmorgonen. Vi tog oss till p-tåget och var i stan runt 9. Vi hoppade på en buss mot djurgården och var vid Ambassaderna runt 9:15.

När vi kom fram var det en jättelång kö, eller ja typ 7 personer framför oss. Det var ganska kallt men solen lyste som tur va! Det stod en amerikansk kille och ropade next. Så kom man fram till ett litet hus där man fick gå igenom en sånn magnetröntgen.

När man hade gjort det fick man order om att gå upp till den stora byggnaden. Väl framme där var det en liten kö till. En tant satt i ett bås och man fick ge alla sina papper och hon kontrollerade dem. Sen var det bara att vänta. Det var verkligen inte fint där inne. Typ som ett helt vanligt väntrum i en omodern byggnad. Väntade där i en dryg timme. Fanns absolut inga klockor där så jag hade ingen som helst uppfattning av tiden. Stackars Amanda satt ute i kylan och väntade på mig!

Snart blev det min tur i alla fall. Dom ropade upp mitt namn två gånger. Han som satt i ”luckan” kunde verkligen inte uttala mitt namn! Han bad om ursäckt. Han frågade mig några frågor som var jag skulle bo, hur många barn jag skulle ta hand om (han skrattade och sa att dom kommer manövrera mig! Haha), om jag gillade barn osv. Han tyckte att jag hade haft tur med familj, han sa att det var ett väldigt fint område jag skulle bo i. Kul att höra! Efter det var det klart. Tog cirka 2 minuter.

När jag kom ut stod Amanda där och frös. Vi bestämde oss för att promenera in till stan och köpa varm choklad. När vi satt och fikade såg vi Lena PH. Efter fikat shoppade vi och runt 19:00 satt vi på tåget hem till Halmstad.

Min lunch! Snacka om att jag blev mätt!!

Söndag

Amanda och jag tog tåget in mot huvudstaden. Elina skulle på intervju så hon kom en timme efter oss. Vi började med att kolla in lite olika affärer, mest fönstershopping. Vi skulle ju shoppa loss dagen efter.

När Elina kom gick vi till kungshallen (tror den heter så). Det är som en stor hall med en massa olika restauranger att välja på. Jag tog från taco bar, Elina från något libanesiskt ställe tror jag och Amanda från Latino & cajun. Var supergott.

Efter vår lilla måltid drog vi oss vidare till kungsträdgården, där det finns en isbana. VI åkte alltså skridskor. Herregud va det är svårt, men gud va kul. =) Amanda, som åkt skridskor sen hon va typ 4, fick sig nog ett gott skratt. Kostade bara 40 spänn. Kul sätt att fördriva tiden på.


Efter det, bar det av till bowlingen. Vi hade bokat bana på ett jättemysigt ställe. Det fanns en bar och de spelade jättebra musik. Tyvärr så hade dem lite för stora skor. Jag var tvungen att ta antingen 35 eller 38! Så det fick bli 38. Snacka om att jag kände mig som en clown!


Iaf, jag vann! Jag gjorde två strikar i en rad! Jag blev grymt imponerad av mig själv.

När vi bowlat klart begav sig Elina hemåt. Var väldigt sorligt för jag kommer inte se henne på ett helt år! Helt sjukt! Efter det sorgliga avskedet gick Amanda och jag för att köpa oss hamburgare och pommesfrittes. Gott!

Min mammas kompis Lisbeth hämtade oss vid T-centralen och vi åkte hem till henne för att sova. Tack Lisbeth! Var verkligen jättesnällt av dig att låta oss sova hos dig!!

Fortsättning följer...

Långtråkigt..

Har inte mycket att göra så jag sitter och skriver här istället. Tänkte visa ett linne som jag köpte i Stockholm på Monki. Mitt pass har kommit, vet inte om jag kanske ska ta och hämta det nu. Men det är ju så dåligt väder! Får se. Det finns ju där imorgon också. Vad ska ni hitta på ikväll?
Sött va?

Kändisar

När vi promenerade på Stockholms gator såg vi dessa;


Fortsättning följer...

Lördagen

Lördagen började bra. Vaknade av att Amanda komin med frukost på sängen. Efter frukosten käkade vi lite rester och det bar sedan av in till staden igen. Vi tänkte bowla. Men innan dess skulle vi ta oss en titt inne i domkyrkan. Det var jättefint inne plus att det var en kör som sjöng jättefint.

Vi gick mot bowlingen men tyvärr var man tvungen att boka jättetidigt! Det var ett jättepopulärt ställe. Så vi började gå till ett fik istället. Det tog jättelång tid att hitta det perfekta. Men det gjorde vi. Jag åt fransk chokladkaka med glass, och det gjorde Elina med. Amanda tog blåbärspaj, tror jag. Vi satt och pratade i nästan tre timmar.

Tillslut tog vi oss hem för att titta på stjärnor på is. Vi beställde pizza eller jag tog i och för sig en kebabrulle. Vi gick och la oss ganska tidigt för vi skulle ju till Stockholm dagen efter.



Fortsättning följer...

Torsdag-Fredag

Tänkte berätta lite om vad vi hittade på i Uppsala till att börja med;

Vi kom fram ganska sent. Typ vid elva. Det var ganska varmt så vi bestämde oss för att promenera till Elina. Elina är en gammal klasskamrat som bor i Uppsala och pluggar till apotekare. Det var jättesnällt att vi fick bo hos dig Elina, tack!

I alla fall, Elina var tvungen att gå till skolan på fredagen. Så jag och Amanda makade oss upp ganska tidigt för att kolla in staden. Vi hoppade på en buss och råkade åka förbi centrum ganska rejält så det var bara att ta e buss tillbaka. Väl framme i Uppsala centrum tog vi oss in på ett shoppingcentrum. Hittade ett par joggingbyxor på New Yorker, kollade sedan runt i olika affärer. Ganska snart blev vi hungriga. Vi började leta efter ett matställe, vilket var lättare sagt än gjort. Vi hittade tt och jag åt bakade potatis med kycklingröra och alldeles för mycket grönsaker. Amanda tog wienerschnitzel.

Efter lunchen begav vi oss ut igen på nya shoppingäventyr. Amanda provade byxor och detsamma gjorde jag. När vi var inne på Monki, hoppade en rad teletubbisar (studenter) runt ute i Gallerian. De var typ 30 stycken i ”riktiga” teletubbies dräkter. Mäktigt. hahah

Runt fem mötte Elina upp oss och vi fortsatte att kolla in staden. Vi gick runt domkyrkan och kollade in stadens fik. Vi tog sedan en lång promenad hemåt till Elina. På vägen hem köpte vi ingridienser till tacos och fruktsallad. Tyvärr så brände vi kladdkakan. Annars var allt frid och fröjd. Vi såg lite på Idol och spelade UNO, sen bar det av till sängen.



Fortsättning följer...

Ett visum rikare

Hej!

Nu är jag äntligen tillbaka. Allt gick bra och nu så är det bara att vänta på att visumet ska komma på posten.

Har hittat på en massa dem här dagarna. Berättar lite senare. Är helt slut! Har fortfarande inte packat upp mina grejer. Tror jag får göra det!

Hörs senare!

PUSS




Amerikanska ambassaden - skit fult

Nu bär det av..

till Uppsala och sedan Stockholm. Kommer hem på måndag kväll.

På måndag ska jag hämta mitt visum! Wiho, äntligen händer det något!

Måste tvätta lite kläder kom jag på nu. Tåget går fem så jag får rappa på! haha.

Ha det gött! Hörs antagligen på måndag och då hoppas jag att jag är ett visum rikare!

Puss

Måndag

Glömde berätta att jag har klippt mig och färgat håret! Blev ganska bra. kan kanske lägga in en bild på det senare!

Puss

Tisdag - Ullared

Hej! Igår var jag i Ullared på Gekås. Köpte en himlans massa grejor. Bland annat ett pippi pussel, fölängningskontakter (då slipper man ha så många adaptrar), godis, vantar, halsduk, ett jättefint linne, the, armband och solkräm. Vi åkte hemifrån 11 och kom hem klockan 22. jag var skittrött med andra ord! Sen blev det ju inte bättre av att det ösregnade! Såg inte ens var vägen gick! hehe

Nog om det. Igår gick jag också till banken för att betala 950 :- till ambassaden. Jag skrev också ut ett kontoutdrag.


Förresten angående de tre alternativen jag fick; Jag tog det första alternativet. Tycker att det vore roligt att se lite mer av New York. Jag menar att Chicago klarar sig nog utan mig i tre dagar. Sen får jag ju titta på hockey, shoppa, umgås med familjen, äta god mat och lära känna familjens släkt. Visst jag kommer vara skittrött, man vad gör det?? ;)

Hola!

Fick precis ett mail från familjen i Chicago. Tydligen ska de på en "viktig" fest hos någons brors dotter precis då jag ska komma och det beklagade de sig såklart över. Jag fick i alla fall tre förslag som jag kunde välja mellan:

  1. Dem möter mig i New York den 11 december. Vi äter middag och bor på hotell till den 13. Den 13:e åker vi till Drew's bror och sover hos honom. Den 14:e har dem fest, som jag får om jag vill följa med på. Samma dag åker vi hem till Chicago. Dem påpekar också att jag kommer att få sova tillsammans med Mari (deras nuvarande au pair) och med pojkarna på hotellet under tiden i New York. De säger också att om jag väljer att följa med dem kommer jag att spendera mer tid med dem och jag kommer att få gå på en proffesionell hockey match.

  2. Jag flyger direkt till Chicago från "kursen" och Mari hämtar mig på flygplatsen. Vi kan spendera helgen tillsammans, gå och shoppa ect. Jag kommer inte träffa familjen förrän den 14:e december och Mari kan inte följa med till New York. Men jag skulle få chansen att ta det lugnt i ett ganska tomt hus.
  3. Familjen möter mig i New York vid slutet av kursen. Bo över i New York med familjen på hotellet. Flyga till Chicago fredag morgon och Mari hämtar mig på flygplatsen. Familjen kommer tillbaka söndag kväll.

Vilket tycker ni låter bäst? Jag tror att jag redan har bestämt mig. =)

PÖSS

Uppe med tuppen

Nu är jag verkligen uppe tidigt, iaf för en Lördag. Usch, vilket ruggit väder det är ute dessutom. Ska maka mig ner och käka frukost innan Louise står och tutar utanför huset. haha

Ha en bra dag!

Kramis

Sådär ja...

Nu är det gjort och jobbigt va det!

Skickade ett mail till Min familj" i chicago, som jag faktiskt har sagt ja till. Dem svarade och Lisa (mamman) bad om ursäckt. Tror att hon hade glömt det. Hon svarade på lite frågor och önskade mig lycka till i Stockholm. Så det blir nog bra. Återkommer om mailet senare.

Sedan kunde jag då skicka ett "nej tack" brev till familjen i California. Dom har sammanlagt skickat 6 mail till mig! Snacka om att jag har dåligt samvete nu.

Tror ni förresten att CC kan göra något nu? typ skicka räkning eller nått sånt?
i och med att jag var medlem i både CC och SI. Frågade ju SI innan jag blev medlemdär och för dem va det okej. Men CC verkar vara klurigare.

Aja, annars har jag fixat en blogg till en tjejkompis, Jenny----

Nu ska jag sova. Ska in till stan tidigt imorgon.

PUSS

Tusan!

Vet ni vad!

Det har hänt en jättejobbig sak!
Jag har fått en match med CC!

Då undrar ni säkert varför jag inte sade upp mig där när jag fick en familj med SI. Jag tänkte dumt nog att det kan vara bra att ha en "livlina" ifall familjen av någon anledning inte kan ta emot mig. Så nu har jag alltså en match i CALIFORNIA!

Drömläge också! 45 min in till LA och en timme till San diego. 3 km till stranden. Aah!!

Sen är det också så att den familjen jag har tackat ja till i Chicago inte hört av sig på 5 veckor! Börjar bli riktigt orolig att de kanske har ändrat sig. Pappan vet jag har bytt jobb eller fått sparken. Visst de kan ha haft mycket att göra. Men brukar man inte maila lite då och då för att höra hur det är med en?

Jag vill inte riktigt tacka nej till familjen  i CA innan jag hört av familjen från Chicago. Har ni något tips om vad jag kan skriva till familjen i Chicago utan att "pressa" dem. Alltså inget om mitt jobb utan typ hur de mår ect för att luska ut om något är fel.

Jag vet, det låter hemskt, men jag litar inte på dem än, känner dem ju inte. Jag vill inte hämta ut mitt visum och sånt för att sedan få ett besked att det inte blir av. Orkar verkligen inte mer!

Tacksam för hjälp!!

Kram Sofie

Ny layout

Sitter och pillar på en ny header. Vad tycks?


In desperate need for some inspiration!

Hej! Som ni ser har jag gjort om bloggen lite. Är verkligen inte färdig och det ser förjävligt ut, jag vet! Hur ska en blogg se ut för att den ska vara kul att läsa? Det är jättesvårt tycker jag.

Ska gå ut med Eddie och fundera!

Ha det bra!

Kram Sofie

Obama vinner!

Sitter här och tittar på Filip och Fredriks valvaka. Börjar bli något trött. Obama blir med stor säkerhet USA:s nästa president. Yippi!!



Nu får jag nog maka mig till sängs! Det är ju en dag imorgon också.

Idag har jag förresten fixat foton till det internationella körkortet och till visumet. Pepp pepp, snart ska jag dit!

Natti Natti